Backgammon online

Artikelen - Backgammon Strategie (Beginners)

Flexibiliteit

 

Het is bij het spelen van backgammon erg belangrijk altijd flexibel te zijn. Dit betekent dat je voor jezelf veel mogelijkheden creëert en zo bij elke worp goede zetten kunt doen. Een flexibele opstelling neerzetten betekent vaak in het begin direct enig risico nemen. In het begin enkele stenen open laten staan kan veel opleveren en maar weinig schaden. Vervolgens kun je snel een blokkade rond de bar proberen te maken.

 

Openingsspel

Bij de openingszetten zijn er uiteraard enkele perfecte situaties waar je direct een anker kunt zetten op een mooie plaats zoals 1-3, 1-6, 6-6 enz. Vaak is dit echter niet het geval. Bij andere worpen wordt je vaak gedwongen risico te nemen door schijven alleen op een punt te laten staan. Vooral in het achterveld kan dit echter weinig kwaad. Mocht je laatste steen geslagen worden dan is het erg makkelijk deze direct weer het spel in te brengen aangezien je tegenstander zijn thuisveld nog lang niet dicht heeft.

 

Eindspel

Het eindspel is een relatief eenvoudig onderdeel. Hierbij hoef je geen rekening meer te houden met je tegenstander en dien je de schijven zo snel mogelijk uit het bord te halen. Mocht je voor de keuze komen te staan een steen binnen het thuisveld te verplaatsen of een andere steen uit te halen, kies dan voor het laatste. Het is belangrijk voordat het eindspel begint er rekening mee te houden bij de verdeling in het thuisveld. Een tactiek kan zijn om alle schijven zo dicht mogelijk bij de start te hebben, de 1. Er kan ook gekozen worden een evenredige verdeling te behouden waardoor er bij elke worp stenen uitgehaald kunnen worden.

 
Verbeter je backgammon spel door de veel gemaakte fouten te voorkomen!
 
 

© 2007 backgammononline.nl, all rights reserved