Backgammon online
Artikelen -

Backgammon spelen - Wil je de veel gemaakte fouten voorkomen?

Te snel naar het thuisveld spelen  
Het probleem met snel stenen richting thuisveld plaatsen is dat de stenen op deze manier ook onbruikbaar worden. Ze staan vast in het thuisveld te wachten op het eindspel, tot die tijd kunnen ze niet worden benut, bij eventuele slechte worpen.
 
Te veilig spelen
Voor veel beginners is het een veilig gevoel een positie te kunnen afsluiten, twee of meer stenen op een positie. Het is echter onmogelijk het spel goed uit te spelen zonder enige risico's te nemen en stenen open te laten liggen. Het beste is het deze risico's vooral in het begin te nemen zodat je er later in het spel veel profijt kunt hebben.
 
Rennen bij achterstand
Mocht je achterliggen in het spel wat betreft pips is het vaak onverstandig te "runnen". Het is beter stenen achter te laten met de kans je tegenstander te slaan waardoor je weer terug kunt komen in het spel. Beide beginnen met het uithalen van de stenen terwijl jij duidelijk achter ligt is het laatste wat je wilt dat er gebeurt.
 
Slaan is verleidelijk
Een van de moeilijke beslissingen is vaak het wel of niet slaan van een steen van de tegenstander. Let er goed op dat de positie van de steen van de tegenstander hierbij erg belangrijk is. Ligt de steen al erg ver, dan valt deze bij het slaan ook weer ver terug. Houd ook rekening met de situatie in je eigen thuisveld waar de tegenstander met de geslagen steen weer binnen moet komen. Een gezegde in backgammon is: "When in doubt, hit!"
 
 
Gif Banners

© 2007 backgammononline.nl, all rights reserved